info@coolenheat.nl

Of bel mij en u heeft gelijk antwoord op uw vraag!

Neem contact met ons op

0625166526
Bel ons gelijk!

Jort Kemker

Eigenaar | ervaren Monteur

” U kunt bij mij terecht met alle vragen die u heeft betreft airconditioning, warmtepompen en CV-ketels! ”

Niels Hoekstra

Eigenaar | ervaren Monteur

” Bij mij draait alles om de perfecte afwerking zodat alles voldoet aan de wensen van de klant! ”

Niels Hoekstra

Eigenaar | ervaren Monteur

” Bij mij draait alles om de perfecte afwerking zodat alles voldoet aan de wensen van de klant! ”

info@coolenheat.nl

Of bel mij en u heeft gelijk antwoord op uw vraag!

Neem contact met ons op

0625166526
Bel ons gelijk!

Jort Kemker

Eigenaar | ervaren Monteur

” U kunt bij mij terecht met alle vragen die u heeft betreft airconditioning, warmtepompen en CV-ketels! ”

Interesse in onze airco's?

Mail ons en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! 

Nog geen keuze kunnen maken?

Bekijk hier nogmaals onze beschikbare modellen! Wij vertellen u graag alles over de producten die wij aanbieden.

Veel gestelde vragen

Hoeveel verbruikt een airco?

Het verbruik van je airco bereken je door onder andere het rendement te checken. Dat lees je af op het energielabel. 

Een airco verbruikt (voor een klein deel) stroom. Maar geen zorgen, de Daikin airco is de zuinigste in hun soort. Ze hebben…

  • een energiescore A++ tot A+++
  • een uitstekend rendement (SCOP en SEER)
  • slimme invertertechnologie waardoor ze tot 30% minder elektriciteit verbruiken

Door je Daikin airco te koppelen aan je zonnepanelen word je energieverbruik nog lager.

We raden aan om één keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een gekwalificeerde monteur. Gepland onderhoud, regelmatige onderhoudscontroles en routinematige reiniging van het systeem zorgen ervoor dat het systeem langer meegaat en het energierendement op peil blijft.

Er zijn een aantal tekenen dat je airco onmiddellijk onderhoud nodig heeft:

Als de airco meer geluid maakt dan normaal, kunnen de filters verstopt zijn. Reinig het binnendeel door stof te verwijderen met een stofzuiger. Als dat niet helpt of als je een gorgelend geluid hoort, is er mogelijk een mechanisch probleem. Schakel in dat geval een gekwalificeerde monteur in om het systeem na te kijken.

Het binnendeel van het lucht/lucht warmtepompsysteem bevindt zich in de woning en levert de geconditioneerde lucht in de ruimte.

De keuze voor een lucht/lucht warmtepompbinnendeel hangt af van je specifieke behoeften, maar het is ook belangrijk om te begrijpen hoe het systeem in zijn geheel werkt. Er zijn verschillende lucht/lucht warmtepompsystemen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Een van de populairste soorten die in woningen worden gebruikt is het splitsysteem. Deze is verdeeld in twee onderdelen: het binnendeel en het buitendeel. Bij het verwarmen haalt het buitendeel warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt dan naar binnen geblazen via het binnendeel. Wanneer je je woning wilt afkoelen, verloopt dit proces juist andersom.


Er zijn drie soorten lucht/lucht warmtepompbinnendelen:

Wandmodellen

Wandmodellen (zoals Stylish, Ururu Sarara, Daikin Emura en Perfera) zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, zodat er altijd een is die goed bij je interieur past.

Vloermodellen

Vloermodellen (zoals Perfera Floor) zijn compacte lucht/lucht warmtepompen die bij uitstek geschikt zijn voor onder een vensterbank of in ruimtes met lage plafonds.

Kanaalmodellen

Kanaalmodellen. Als je niet wil dat het binnendeel zichtbaar is, kun je ervoor kiezen om een lucht/lucht warmtepomp in een verlaagd plafond of een valse wand in te laten bouwen.

Een lucht/lucht warmtepomp bestaat normaal gesproken uit twee systemen: Het binnendeel en het buitendeel. Deze worden over het algemeen ‘splitsystemen’ genoemd.

Het buitendeel, dat aan een buitenmuur of in een tuin of op een dak wordt gemonteerd, vormt het deel van de lucht/lucht warmtepomp dat de compressor, de ventilator, de printplaat en de warmtewisselaar bevat. Het buitendeel comprimeert het koudemiddel dat door het bijbehorende binnendeel warmte of kou in de ruimte onttrekt of afgeeft.

Om een warmtepomp optimaal te laten functioneren, is het van essentieel belang dat het systeem correct wordt geïnstalleerd. Alleen een bevoegde monteur mag de installatie uitvoeren. Bovendien dient het systeem op een geschikte plek te worden geïnstalleerd. Het oppervlak moet het gewicht van het systeem kunnen dragen en bestand zijn tegen de trillingen. Daarnaast moet er ook voldoende ruimte zijn voor de luchtstroom, verbindingsleidingen en stroomkabels. Planten of struiken in de buurt van de warmtepomp moeten op minstens één meter afstand staan en regelmatig worden gesnoeid. De pomp moet bovendien worden geïnstalleerd op een plek die gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud.

We krijgen regelmatig de vraag waarom we een warmtepomp niet binnen kunnen installeren. Kan deze niet op zolder of in de serre worden geplaatst? Nee. Binnen een paar uur haalt de warmtepomp namelijk alle warmte uit de lucht, waardoor de betreffende ruimte in feite in een koelcel wordt veranderd. Om die reden heeft een lucht/lucht warmtepomp toegang tot de vrij stromende buitenlucht nodig.